Práce
Tvarování révy se provádí pravidelně v zimě podle stanovené velkosti, nikdy však v období mrazů. Veškerá naše réva je vyřezávána v Chablis, vznešené velkosti, při které se odstraňují částečně některé větvičky větve, pupeny z vína pro zachování počtu těch nejlepších pupenů tak, aby se získala kvalitní sklizeň. Účelem je regulovat a harmonizovat produkci a energii každé hlavy.
Se uskutečňuje od února do dubna za pomoci speciálních svorek a železného drátu. Vážeme struktury vinné révy k nosným drátům, abychom jim dali vegetační formu a obdrželi tak co nejlepší pronikání slunečních paprsků a vzduchu uvnitř listoví a zabránili tím nemocem a plísním.
Od května do června je vegetace orientovaná do výšky, aby profitovala přístupem světla. Jednotlivé prameny vplétáme do drátů, abychom vyloučili jejich pád na zem. V období silného růstu mohou prameny nabrat několik centimetrů denně.
V červnu člověk oddělí každý pramen a umístí sponky mezi každou hlavu na kovový drát. Zrání hroznů je tak favorizováno dobrou sluneční expozicí.
Od července do srpna víno pokračuje v růstu a proto je důležité pravidelně řezat a stříhat vršky i strany révy. Celkově zastříháváme 4x, nejčastěji za pomoci traktoru. Poslední stříhání může být ruční pro ulehčení proslunění a provzdušnění hroznů a jejich bobulí.
Pro navštívení našich stránek musíte být ve věku povolujícím konzumaci alkoholu podle zákonů vašeho domovského státu. Pokud neexistuje ve vašem státu legislativa týkající se konzumace alkoholu, váš věk musí být odpovídající dospělosti.
Vstoupit Opustit tuto stránku