Práce
Tvarování révy se provádí pravidelně v zimě podle stanovené velkosti, nikdy však v období mrazů. Veškerá naše réva je vyřezávána v Chablis, vznešené velkosti, při které se odstraňují částečně některé větvičky větve, pupeny z vína pro zachování počtu těch nejlepších pupenů tak, aby se získala kvalitní sklizeň. Účelem je regulovat a harmonizovat produkci a energii každé hlavy.
Se uskutečňuje od února do dubna za pomoci speciálních svorek a železného drátu. Vážeme struktury vinné révy k nosným drátům, abychom jim dali vegetační formu a obdrželi tak co nejlepší pronikání slunečních paprsků a vzduchu uvnitř listoví a zabránili tím nemocem a plísním.
Od května do června je vegetace orientovaná do výšky, aby profitovala přístupem světla. Jednotlivé prameny vplétáme do drátů, abychom vyloučili jejich pád na zem. V období silného růstu mohou prameny nabrat několik centimetrů denně.
V červnu člověk oddělí každý pramen a umístí sponky mezi každou hlavu na kovový drát. Zrání hroznů je tak favorizováno dobrou sluneční expozicí.
Od července do srpna víno pokračuje v růstu a proto je důležité pravidelně řezat a stříhat vršky i strany révy. Celkově zastříháváme 4x, nejčastěji za pomoci traktoru. Poslední stříhání může být ruční pro ulehčení proslunění a provzdušnění hroznů a jejich bobulí.